KÜLTÜR VE SPOR KULÜBÜ

Kültür ve Spor Kulübü, öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmek, spora teşvik etmek, bunun için uygun ortam ve imkan yaratmak, ihtiyaç sahibi öğrencilere beslenme yardımı yapmak, barınma konusunda yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur.

Kulüp, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Desteklenen öğrencilerin beslenme giderleri kulüp tarafından karşılanmakta ayrıca ihtiyacı olan öğrencilerin barınma problemleri giderilmekte, kiralık ev bulunması, kira giderlerinin karşılanması ve aile yanına yerleştirilmesi konularında yardımcı olunmaktadır.

Her tür kültürel etkinliği destekleyen kulüp, Muradiye Kampüsü'nün ağaçlandırılması çalışmalarına katkı sağlamakta, her yıl fidan dikimi etkinliklerine katılmaktadır.

  

BESLENME VE BARINMA

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Merkez Kampüs'te Muradiye Kampüsündeki Fen Edebiyat Fakültesi ile Mühendislik Fakültesinde, Demirci Eğitim Fakültesinde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde bulunan öğrenci yemekhanelerinde yemek hizmeti vermektedir.

Manisa ili ilçelerinde bulunan Meslek Yüksekokullarında ise hizmet satın alınarak yemek sağlanmaktadır. Ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin, ücretsiz yemek yiyebilmeleri için Üniversitemiz bünyesindeki Kültür ve Spor Kulübü gereken yardımı yaparak, beslenme hizmetlerinden bu öğrencilerin yararlanmalarını sağlamaktadır.

Üniversitemiz öğrencileri, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarından yararlanmaktadır. 

 

SAĞLIK HİZMETLERİ

Üniversitemize bağlı fakülte ve yüksekokullarda okuyan öğrencilerle, çalışan personel, eş ve çocuklarının sağlık problemlerinde ilk başvurulan yer Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığıdır.

Sağlık hizmetlerinin yürütülmesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bağlı Mediko Sosyal Başhekimliği'nin binası yanısıra buraya bağlı Muradiye Kampüsü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birimlerinde gerçekleştirilmektedir. Üniversitenin Manisa ilçe merkezlerinde bulunan yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerin muayene ve tedavileri ise sevke yetkili kişinin göndereceği o ilçedeki diğer resmi sağlık kuruluşlarında yapılır. 

Tüm birimlerde toplam 1 uzman doktor, 2 pratisyen hekim, 3 diş hekimi, 4 hemşire, 1 laborant, 1 memur 1 röntgen teknisyen yardımcısı görev yapmaktadır. 

Merkez ve bağlı birimlere Üniversitemiz öğrenci ve personeli başvurmakta, başvuruda bulunan hastaların rutin fizik muayeneleri ve gerekiyor ise laboratuvar tetkikleri yapılmakta, tedavileri düzenlenmektedir. Uzmanlık gerektiren hastalığı bulunan kişiler, tetkik ve tedavi amacıyla Üniversite Hastanesine sevk edilmektedir.

Acil vakalarda, gelen hastaya ilk müdahale, acil müdahale odasında yapılarak gerekli görülenler Üniversite hastanesine sevk edilmektedir. 

Müdahale odasında, EKG çekimi, pansuman, tansiyon ölçümü ve enjeksiyon işlemleri yapılabilmekte, görevli hekimin isteğine bağlı olarak hastalar yine burada bir süre gözlem altında tutularak incelenebilmektedir.
Merkezde ve bağlı birimlerde hasta muayene, müdahale tetkik ve tedavi işlemleri sabah saat 8:00-12:00, öğleden sonra 13:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirilmektedir. 

Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yararlanma imkanı olan öğrenciler bu yönetmeliğin mali hükümleri kapsamı dışındadırlar. Bu öğrencilerin Mediko-Sosyal Başhekimliğinde muayeneleri yapılır, rapor ve reçeteleri yazılır, ancak ilaç ve hastane giderleri ödenmez.

Ancak; 

  • Üniversite içi ve dışı sportif ve kültürel etkinliklerde görevlendirilen öğrencilerin, etkinlik içinde oluşacak her türlü hastalık, yaralanma ve sakatlanmaları dolayısıyla gereken tedavi ve ilaç giderleri, sosyal güvenceleri olup olmadığına bakılmaksızın Öğrenci-Sosyal Hizmetler Saymanlığı bütçesinden ödenir. 

 

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Öğrencilerin karşılaştıkları duygusal, sosyal eğitime veya meslek ve iş seçimine ilişkin sorunların çözümünde onlara danışmanlık ve rehberlik yapmak üzere çalışmalarda bulunacak olan bu birimimizin kuruluş hazırlık çalışmaları devam etmektedir. 


Celal Bayar Üniversitesi 10.Yıl Kutlamaları 
ve Bahar Şenliği Etkinlikleri 
Sona Erdi

20-31 Mayıs tarihleri arasında devam eden etkinlikler büyük bir coşku içinde geçti. 20 Mayıs'ta açılan Celal Bayar Üniversitesi Sineması'nda "SHREEK", "GLADYATÖR" ve "VANILLA SKY" filmleri ücretsiz olarak gösterime sunuldu.

Şenlik süresince gerçekleştirilen Tiyatro Günleri'nde İİBF Tiyatro Klübü'nün "Evlen-me!", Mühendislik Fakültesi'nin "Sınıf", Köprübaşı Meslek Yüksekokulu'nun "Otogargara", Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun "The Middle Class Gentleman by Moliere", Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun "Köşe Kapmaca" isimli oyunları izleyicilerle buluştu. 

Şenlik kapsamında gerçekleştirilen "Futbolda Adalet Dağıtanlar" paneli , "Türkiye'nin Ermeni Sorunu" Sempozyumu, Yaşar Aksoy'un "Ege Kültürü" konulu söyleşisi de ses getiren etkinliklerdendi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik Orkestra Konseri ile start alan şenlik gecelerinde, CBÜ Çağdaş Halk Müziği Korosu, Grup Girdap, Salihli Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Turgutlu Meslek Yüksekokulu'ndan "Erbil-Buhan" ve Grup Eftalya sahne aldı.

20-31 Mayıs tarihleri arasında açık kalan seramik ve resim sergileri, CBÜ 4.Halk Oyunları Şenliği, Beachvolley ve Masa Tenisi Turnuvaları da CBÜ 10.Yıl Kutlamaları ve Bahar Şenliği Etkinlikleri arasındaydı. 

Büyük bir katılımla gerçekleştirilen etkinlikler Turâbi Değerli, Muzaffer Özdemir ve Grup Laçin Konseriyle son buldu.





| Genel | Öğrenciler İçin | İdari | Linkler |
| Hizmetler | Kampüs | Duyurular |Ana Sayfa |Site Haritası |