ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLMESİ GEREKENLER

> İki yıllık bir program : 4, 4 yıllık bir program : 7, 5 yıllık bir program : 8, 6 yıllık bir programı : 9 yılda tamamlamak zorundasınız. Ek süreler sonunda en çok 5 dersten başarısız olduğunuz taktirde ............. (Lütfen Eğitim Öğretim Sınav Çerçeve Yönetmeliğinin 14.maddesine bakınız)

> Öğrenci kimlikleri azami öğrenim süresi boyunca, her eğitim öğretim yılı başlangıcında (güz yarıyılı kayıt yenileme esnasında) bandrol alınıp yapıştırılmak suretiyle geçerlidir. Bandrol yapıştırılmamış öğrenci kimlikleri geçersizdir.

> Öğrenciler öğrenim harcını, süresi içerisinde ödemekle yükümlüdür. .......... (Lütfen Eğitim Öğretim Sınav Çerçeve Yönetmeliğinin 10.maddesine bakınız.)

> Daha önce bir yükseköğrenim kurumunda okuduysanız eğitim öğretim döneminin ilk dört haftası içinde müracaat ederek daha önce başarılı olduğunuz derslerden muaf olma isteğinde bulunabilirsiniz.

> Teorik derslerin yüzde yetmişine, uygulamalı derslerin yüzde seksenine devam zorunluluğu vardır. Devam, yarıyılsonu ve bütünleme sınavlarına girmenin ön şartıdır.

> Herhangi bir ders/derslerden başarısız olan bir öğrenci ertesi yıl öncelikle başarısız olduğu dersi/dersleri almak zorundadır.

> Alacağınız her türlü rapor devamsızlıktan sayılır. Yalnız ara sınav döneminde rastlayan raporlarınız için mazeret sınavı açılabilir.

> Mazeret belgenizi bir hafta içinde kurumunuza veriniz.

> Bir yarıyılda en az bir ara sınav ile yarıyıl sonu ve bütünleme sınavı açılır. Başarı notu ara sınav notunun %40'ı, yarıyıl sonu/bütünleme sınav notunun %60'ı alınarak hesaplanır. Yarıyıl sonu ve bütünleme sınavında en az 50 puan almış olmak şartı aranır.

Örnek 1) Ara sınav notu 40 olsun %40'ı 16 puandır. Öğrenci yarıyıl sonu/bütünleme sınavında 56 almış olsun. 56'nın %60'ı 33,6'dır. 16+33,6=49.6 da 50 eder, öğrenci başarılı olur.
Örnek 2) Ara sınav notu 30, yarıyıl sonu sınav notu 50 olsun. Ara sınav notunun %40'ı 12 puandır. Yarıyıl sonu sınav notunun %60'ı 30 puan eder. 30+12=42 puan olur ve öğrenci bütünleme sınavına kalır. Bütünleme sınavında 63 puan alırsa bunun %60'ı 37.8 eder.12+37.8=49.8 eder o da 50 puan olur, öğrenci başarılı olur.

> Birinci sınıfın birinci yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

> Sınav sonuçlarına maddi hata için itirazda bulunulabilir. Not takdirine itiraz ancak idare mahkemesi nezdinde yapılabilir.

> Diyelim ki;
Ara sınıflar da dahil olmak üzere tek dersten başarısız durumuna düştünüz ne yapacaksınız? (Lütfen Eğitim Öğretim ve Sınav Çerçeve Yönetmeliğinin 31. Maddesine bakınız.)

> Üst üste iki defa kaydını yenilemeyen öğrencinin kaydı silinir.

> Mazeretiniz nedeniyle öğrenime devam edemeyeceksiniz, Eğitim Öğretim Sınav Çerçeve Yönetmeliğinin 35. ve 36. maddelerine bakınız.

 




| Genel | Öğrenciler İçin | İdari | Linkler |
| Hizmetler | Kampüs | Duyurular |Ana Sayfa |Site Haritası |